Marka Davaları

Marka Hukuku; marka tescil, itiraz, yenilenme gibi Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde işlemlerin yapıldığı idari kısım ve markaya tecavüzün önlenmesi, markanın hükümsüzlüğü, Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu kararının iptali, maddi ve manevi tazminat davaları ile ceza davalarını konu alan yargıya ilişkin kısım olmak üzere ikiye ayrılır. Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde yapılacak işlemleri Marka Vekilleri yürütürken, Mahkemeler nezdinde yapılacak işlemleri Avukatlar yürütmektedir.
Marka Tecavüz Davaları; tescilli bir markanın taklit edilmesi, kullanılması, satışa arz edilmesi, ihraç veya ithal edilmesi, lisans sözleşmesi ile verilen hakların izinsiz genişletilmesi gibi markadan doğan hakları ihlal eden eylemlerin tespiti, durdurulması, ortadan kaldırılması, söz konusu ürünlerin ve üretmeye yarayan araçların imhası, söz konusu eylemlerin gazetede ilanı ile maddi ve manevi tazminat taleplerini konu alan davalardır.
Markanın Hükümsüzlüğü Davaları; ayırt ediciliği bulunmayan, tanımlayıcı, herkesçe kullanılanılabilen ifadelerin barındıran, yanıltıcı markaların ve önceki marka ile aynı ya da benzer nitelikte olan markaların hükümsüz kılınması için açılan davalardır.
Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu Kararının İptali Davaları; Türk Patent ve Marka Kurumunun ilgili Dairesi tarafından verilen karara karşı yapılan itiraz neticesinde yine Türk Patent ve Marka Kurumu içerisinde bulunan, üst merci niteliğindeki Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu tarafından verilen nihai kurum kararı niteliğindeki kararın iptali için açılan davalardır.
Ceza Davaları; başta Sınai Mülkiyet Kanunu olmak üzere çeşitli kanunlarda fikri mülkiyet hukukuna ilişkin düzenlenen cezai hükümlere aykırılık nedeniyle ceza mahkemeleri nezdinde görülen davalardır.
Ofisimiz; bünyesinde çalışan uzman Avukat ve Marka Vekillerinin sağladığı avantajla marka hukukuna ilişkin hem idari hem de yargı yolunda yapılacak işlemlerde siz değerli müvekkillerine hizmet vermektedir.